Ви є тут

Геологическое исследование земельного участка в Украине

Геологічні вишукування земельної ділянки є найважливішим етапом предстроітельного вивчення об'єкта! Йдеться про цілий комплекс випробувань, націлених на визначення властивостей ґрунту на майданчику, характеристик ґрунтових вод і сприятливості гео-умов.

Незважаючи на всю значимість геологічних випробувань, даний вид робіт теоретично може бути виконаний і без залучення професійної бригади інженерів.

Рекомендації фахівців при виконанні геологічних досліджень земельної ділянки своїми руками:

  • Проведіть «живий» візуальний аналіз майданчики. Акцентуватися увага при цьому має на рослинності і рельєфі. Рослинне середовище вкаже Вам на надмірну вологість, сухість або заболоченість ділянки.
  • Якщо ознаки підвищеної вологості відсутні, то далі йде етап буріння шурфів. Їх кількість і глибина залежить від розмірів будови. Наприклад, для 2хетажного будинку 10 на 10 метрів достатньо буде 2 свердловини по 6-8 метрів.
  • Для бурових робіт використовуйте ручний бур. Якщо професійний інструмент відсутній можна використовувати звичайний садовий буровий інструмент.
  • Буріння повинно виконуватися по діагоналі майбутнього будинку.
  • Під час бурових заходів слід на дотик і візуально визначати тип грунтів, що переважають на земельній ділянці. Після цього визначаємо їх властивості, звернувшись до СНиП.
  • Для визначення рівня грунтових вод необхідно виконати шурфи по всьому периметру будівлі і всій ділянці.

Після отримання даних про властивості грунту і рівні залягання грунтових вод можна приступати до вибору фундаменту (стовпчастий, пальовий, стрічковий і т.д.).

Переваги професійних геологічних досліджень земельної ділянки в Україні

  1. Швидкість. Цей момент гарантується високим рівнем підготовки та досвідом інженерів!
  2. Точність. Всі земельні роботи проводяться з використанням професійного інструменту, а випробування взятих зразків - в сучасних лабораторіях!
  3. Інформативність. Крім даних про хімічних і фізичних властивостях грунтів і місце знаходження підземних вод, ми надаємо цінні рекомендації для подальших проектних робіт на об'єкті!

Для уточнення деталей геологічних досліджень земельної ділянки у виконанні фахівців Geoscience або для замовлення послуг набирайте один з номерів: (066) 802 34 47, (093) 736 82 91.