Ви є тут

Геологические изыскания грунта

Геологічні вишукування грунту складаються з безлічі компонентів - це як геологічні дії на місці залягання ґрунтів, де буде будуватися об'єкт (планування фундаменту, розрахунок свердловин), так і робота в лабораторіях (аналіз проб грунту, моделювання та інше).

Геологічні вишукування грунту складаються з таких видів:

Геологические изыскания грунта

  • Інженерно-геологічні. Даний вид включає в себе наступні роботи: рекогносцирувальне обстеження, ступінь вивченості прилеглого ландшафту, геофізичні роботи
  • Якщо необхідно вивчити земляний масив, який буде виконувати важливу функцію у будівлі (грунт під фундамент або в ньому будуть прокладатися комунікації), то вдаються до геотехнічних досліджень. Прогнозується, наскільки серйозними будуть зміни грунту при навантаженнях, надмірної вологості або сухості. Відповідно при геологічних дослідженнях земля спеціально зволожується, осушується, і працівники дивляться, яким чином змінюється стан грунту. Такі геологічні вишукування допомагають зрозуміти, як поведе себе грунт в тих чи інших ситуація, наскільки надійний той чи інший схил або укіс. На основі отриманих результатів робляться висновки і рекомендації щодо запобігання впливу небажаних чинників на грунт. Іноді, коли на місці залягання ґрунтів будується будинок особливої конструкції або є певні технологічні ризики, то проводяться геологічні вишукування в польових умовах, тобто прямо на будівельному майданчику.

Є так само і інші види геологічних вишукувань грунту, які, втім, не завжди доречні і використовуються при певних технологічних умовах: інженерно-геодезичні дослідження, інженерно-гідрогеологічні, інженерно-гідрометеорологічні, спеціалізовані, вишукування оцінки раціонального користування та охорони навколишнього середовища.

Замовлення послуг фахівців у компанії «Укргеолсервіс» для геологічних вишукувань грунту за телефонами: (066) 802-34-47 та (093) 736-82-91.