Ви є тут

Инженерно-геологические работы

Проектування і будівництво малих інженерних споруд, таких як лазня, басейн або гараж за обсягом робіт значно відрізняється від великих об'єктів. Однак для забезпечення надійності споруди так чи інакше необхідно провести інженерно-геологічні роботи.

Інженерно-геологічні роботи для малих інженерних споруд

Зважаючи на невеликі розміри такі конструкції не вимагають детального розгляду. У даному випадку пробурюють дві свердловини для розвідки грунту (від 6 до 10 метрів). Іноді можна скористатися вже існуючими свердловинами, якщо вони розташовані не далеко від необхідного місця. Наприклад, будується гараж або лазня неподалік від будинку, робиться одна свердловина, а в якості другої можна використовувати вже готову, пробурену для основної будівлі.

Однак, не дивлячись на легкість, не варто нехтувати виконанням інженерно-геологічних робіт навіть при бажанні побудувати гараж, лазню або басейн. У зворотному випадку це може обернутися неприємними наслідками:

  • Нерівномірне осідання фундаменту
  • Руйнування основи внаслідок пучення грунту
  • Руйнуванням структури внаслідок постійної дії підземних вод на фундамент

Детальніше про важливість інженерно-геологічних робіт і нюанси виконання поставлених завдань фахівцями компанії «Укргеолсервіс» можна дізнатись за телефонами: 066-80-23-447 і 093-73-68-291.