Ви є тут

Геология земельного участка

Фахівці у галузі геології при проведенні інженерно-геологічних досліджень земельної ділянки часто використовують зондування грунтів.

Цей один із найефективніших методів вивчення геології земельної ділянки був розроблений ще в тридцятих роках минулого століття в Голландії. Він дуже швидко поширився по світу, багато країн оцінили позитивні якості цього методу. Статичне зондування геології земельної ділянки дозволяє отримати найбільш точні, вичерпні дані про стан грунту земельної ділянки, скласти технічний звіт місцевої геології і на їх основі розробити креслення місця розташування паль для фундаменту. Такий фундамент має меншу несучої навантаженням на землю і тому може встановлюватися навіть на слабкі шари ґрунту земельної ділянки.

Це не єдине призначення даного дослідження. Статичне зондування так само успішно використовується для отримання повних даних про геологію грунту земляного ділянки: потужність грунту, однорідність, межі, де закінчується певний тип.

Геология земельного участка

Суть методу така: зонд вдавлюється в грунт за допомогою спеціальної установки і при проходженні шарів землі безперервно реєструють опір занурення. Конструкції установок можуть бути різними, у залежності від завдань, які стоять перед ними.

Випробування геології тривають до тих пір, поки зонд не досягне запланованої глибини, або ж опір грунту стане настільки великим, що установка не зможе вдавлювати зонд далі.

Всі роботи по статичному зондуванню геології земельної ділянки повинні відповідати умовам і вимогам двох нормативних документів: ГОСТ 19912-2001, Європейський стандарт 1977 року.

Замовляйте послуги фахівців компанії «Укргеолсервіс» за телефонами (066) 802-34-47 та (093) 736-82-91. Швидке та якісне виконання всіх геологічних робіт на Вашій земельній ділянці.