Ви є тут

Геологические исследования

Геологічні дослідження проводяться тоді, коли необхідно точно змоделювати поведінку ґрунту та інших геологічних особливостей конкретної ділянки. Це потрібно для розробки проектів захисту від руйнівних факторів для побудови. Наприклад, такі дослідження допомагають запобігти в майбутньому руйнівний вплив вод підземних джерел. У комплекс геологічних досліджень можуть входити: буріння свердловин і відкритих шахт, моделювання за допомогою програм. Дослідження завжди має бути повним, включати в себе геологічні умови будівництва, а так само дослідні зразки гідрогеологічних робіт. Якщо при розробці з'ясовується, що на ділянці протікають підземні джерела, і вони мають природний вихід, додатково потрібно розрахувати пропускну здатність водоносних горизонтів.

Може знадобитися техніка для штучної відкачки за умови випробування пропускної здатності порід, наскільки швидким буде приплив води у свердловині. Якщо ж планується будівництво дренажу або в геології порід буде знижуватися рівень рідини, то випробувати її приток можна тільки на попередніх стадіях досліджень.

Більш точні розрахунки і моделювання проводяться при складанні технічного проекту, геологічних дослідженнях карстових порід, на схилах, де є ризик сходження зсувів (на них потрібно визначити напрямок руху води, виявляти зв'язки між ними). Такі розрахунки повинні бути дуже точні і отримуватися після дослідження:

  • Відкачування і перехоплення руху рідини
  • Спостереження за місцями, де поземною джерела виходять на поверхню
  • Додавання барвників у рідину і спостереження за її рухом

Взагалі визначити, куди ж іде основна течія вод підземних джерел - одна з найважливіших задач. Цю проблему допомагаю вирішити виміри у різних точках рівня грунтових вод одного джерела. Такі вимірювання необхідно проводити у різні пори року і при різних погодних умовах, тільки тоді буде зрозуміла вся картина руху водних мас цілком.

У карстових породах і на схилах цього потрібно приділяти особливу увагу, робити заміри навіть після злив і відтавання снігів.

Окремої згадки заслуговує виявлення водопроникності. За допомогою різних дренажних механізмів в свердловині або шурф відкачується вода і після ведеться спостереження, наскільки швидко вона знову досягне колишнього рівня.

Геологические исследованияВзагалі геологічні дослідження мають дуже великий спектр свого застосування не тільки при будівництві:

Всі перераховані вище роботи підпорядковують проведення аналізу рідини і відкладень, їх хімічного складу, вивчення геології структури відкладень.

Після проведення всіх робіт фахівці складають технічний звіт, де вказують всі необхідні параметри, прогнози та рекомендації.

Оскільки такі роботи дуже важливі, рекомендується дуже ретельно поставитися до геологічних досліджень і найняти кваліфікованих співробітників з даного питання, які зможуть скласти вичерпний технічний звіт і дати корисні рекомендації.

Компанія «Укргеолсервіс» надає Вам фахівців для всіх видів інженерно-геологічних досліджень. Для замовлення послуг а також з будь-яких питань дзвоніть за телефонами: (066) 802-34-47 та (093) 736-82-91.