Ви є тут

Геология в строительстве

У будівництві геологію ділянки часто можуть перевіряти невелике коло юридичних осіб. Не всі організації отримують доступ до достатньої кількості робочого обладнання, техніки та людських ресурсів, для проведення повномасштабних досліджень геології: взяття проб, проведення експертизи у відповідних лабораторіях та моделювання процесів геології при будівництві та експлуатації. Також часто організаціям не вдається отримати дозвіл на взяття замірів особливо небезпечних місць і технічно складних об'єктів у будівництві.

Інженерно-геологічні вишукування проводяться при розробці проектів будівель великих габаритів, які надзвичайно залежні від фундаменту, відповідно потрібно ретельно дослідити геологію товщі грунту. Геологічні роботи у будівництві можуть мати різний обсяг. Розглянемо причини, від яких це залежить: 

Геология в строительстве

  • Розмір проектованої будівлі безпосередньо впливає на обсяг вивчення геології. Певну площу потрібно покрити свердловинами для забезпечення безпечної відстані між ними, якщо площа об'єкта більша, то необхідно пробурити більше отворів.
  • А ось глибина буріння свердловин залежить від висоти споруджуваного об'єкта. У цьому випадку будівля буде тиснути на грунт з більшою силою, тому необхідно взяти проби і провести аналізи всіх товщ ґрунту, розташованого в геологічній зоні споруди. Якщо не відомо, наскільки глибоко товщі грунту, свердловини буряться у залежності від фундаменту, який буде закладатися при будівництві.
  • Вишукування залежать від стадії проектування, на якій в даний момент знаходиться об'єкт. На кожну стадію припадають свої дослідження геології. У першу чергу вони стосуються інвестора (він повинен оцінити можливість побудови саме на цьому місці), далі йдуть проектувальники, конструктори та інші юридичні особи
  • Дуже великий вплив на проведення геологічних досліджень надає конструкція будівлі, особливості її структури. Очевидно, що і підбір фундаменту буде залежати від тих же параметрів, що так само впливає на час, вартість і складність робіт

Роботи по дослідженню геології у будівництві є невід'ємним і дуже важливим етапом, тому для їх виконання бажано залучати обізнаних людей, фахівців у даній області.

Наша компанія «Укргеолсервіс» надає повний обсяг послуг по проведенню інженерно-технологічних досліджень, для замовлення послуг телефонуйте за телефонами (066) 802-34-47 та (093) 736-82-91.