Ви є тут

Исполнительная съемка линейных сооружений

Як правило, заключною стадією будівництва є підключення збудованого об'єкта до всіляких лінійних споруд, таким як каналізація, водопровід, газопровід. Для чого в обов'язковому порядку необхідно провести виконавчу зйомку лінійних споруд. Такі роботи повинні виконуватися тільки геодезисти з використанням точних геодезичних приладів. Дуже важливо здійснювати виконавчу зйомку лінійних споруд до моменту закапування комунікаційних труб. Важливим моментом при знімальному процесі лінійних споруд є прив'язка труби водопроводу до бордюру або краю паркану або до кутовий частини будинку.

Вдаючись до виконавчого знімання, також контролюють остаточний кошторис, підтверджується метраж укладених труб. Варто також розглянути виконавчу зйомку газопровідних мереж. Якщо зйомці лінійних споруд, яка проводилася інженером-геодезистом, більше одного року, то вона не вважається недійсною. Ще одним чимало важливою вимогою до цього виду геодезичних робіт є наявність у інженера-геодезиста сертифікатів на виконання виконавчих зйомок, а також використання перевіреного геодезичного обладнання.

Окремою темою для розмови є ведення знімального процесу лінійних споруд з перетином труб під дорогою, будівлею та іншими мережами. У таких місцях, як правило, роблять бетонування лотків, закладають обсадні труби, а також підсилюють їх, проводять зміну діаметрів. У процесах узгодження і подання виконавчих зйомок лінійних споруд, будь то газопровід або каналізація, схема викреслюється на кальках, після чого здійснюють її накладення на проектні дані. Обчислюють відхилення від нього і приймаються рішення, що стосуються правомірності прокладки даної системи. Якщо відхилення не зважають значними, тоді такий проект приймають в експлуатацію. Пакет документів повинен містити:

  • Типографическую зйомку підземних комунікацій для проектування;
  • Проект, який відповідає за накладку інженерних мереж;
  • Геодезичні виконавчі зйомки;

А також повинен бути присутнім документ, що містить типографічну зйомку, на якій буде відображена газопровідна, каналізаційна або водопровідна труба.

Кожна з цих зйомок має свої особливості:

  • Що стосується виконавчої зйомки такого лінійного споруди як водопровід, то можна сказати, що головною відмінністю від вище наведених, є вимоги, що стосуються глибини промерзання грунту, а також дана мережа передбачає наявність лічильників і колодязів на потрібній точці. Для такого лінійного споруди найчастіше застосовують трубопровід із пластику або металу.
  • У питаннях проведення каналізації, основним параметром прийнято вважати висотну позначку нижньої частини труби, а також відмітку верхньої частини люка. Виходячи з виміряних координат, виробляють обчислення відстані між колодязями. Основним критерієм, якого слід дотримуватися при проведенні такого роду робіт, є ухил труби, який забезпечує потрібний протягом води.
  • Виконавча зйомка газопроводу є найбільш відповідальним видом зйомок, так через незнання його місця знаходження існує ймовірність пошкодження, в результаті чого можливий витік газу. Газівники, виходячи з результатів геодезичної схеми, наносять спеціальні значення на стовпи, паркани, будівлі необхідну інформацію, що стосується глибини закладення труби, тиску (може бути високим, низьким або середнім), а також закладають інформацію про матеріал і діаметрі трубопроводу.

Наші висококваліфіковані інженери-геодезисти виконають весь спектр послуг в області виконавчої зйомки лінійних споруд в максимально короткі терміни, використовуючи при цьому надійне і точне обладнання.

Працюємо по всій території України (066) 802-34-47 та (093) 736-82-91, у тому числі:

  • Дніпропетровськ: Дніпродзержинськ, Новомосковськ, Жовті Води, Павлоград, Кривий Ріг, Нікополь, Марганець, Орджонікідзе, Синельникове, Вільногірськ.
  • Кіровоград: Гайворон, Новоукраїнка, Знам'янка, Олександрія, Долинська, Новомиргород.
  • Полтава: Кобеляки, Миргород, Карлівка, Кременчук, Лубни, Пирятин.
  • Харків: Красноград, Куп'янськ, Богодухів, Ізюм, Лозова.
  • Запоріжжя: Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Дніпрорудне, Токмак.
  • Херсон: Нова Каховка, Скадовськ, Генічеськ.
  • Чернігів: Прилуки, Ніжин.
  • Суми: Охтирка, Конотоп, Шостка, Ромни.
  • Черкаси: Умань, Сміла, Чигирин.
  • Миколаїв: Вознесенськ, Первомайськ, Новий Буг.
  • Житомир: Бердичів, Коростень, Новоград-Волинський.